
Om Sakeman & Sakesson
Vi är två vänner som upptäckte varandra en regnig novembereftermiddag år 2003. Vi möttes utanför våra söners dagis i Enskede – båda blöta efter att ha cyklat i regnet.
Vi kom snabbt in på att prata om mat och upptäckte även att vi bodde ungefär 84 meter från varandra. Antalet gemensamma middagar, resor och upplevelser är efter detta inte möjliga att sammanfatta.
Under dessa år har vi experimenterat med mat och dryck samt överraskat varandra med oändligt många nya smaker.
Det kan därtill handla om en påse peppar, chilli eller annan krydda som släpats hem från Asien, eller en flaska olivolja från Negevöknen som odlats på olivkärnor vilka hittats i lokala arkeologiska utgrävningar, eller en stor näve kantareller direkt från skogen. Smak ska helt enkelt upplevas med andra, och ju mer intresserad man är desto mer upplever man.
Det är denna filosofi vi vill ta med oss in i vårt företag – att fortsätta hitta högkvalitativa guldkorn och ta med dem till Sverige så att andra får möjligheten att dela våra smakupplevelser.