Om Sakeman & Sakesson

Sakeman & Sakesson

Vi är två vänner som upptäckte varandra en regnig novembereftermiddag år 2004. Vi möttes utanför våra söners dagis i Enskede, båda blöta efter att ha cyklat hem från stan i regnet. Vi mötte varandra med ett litet leende och samtalet var igång. 

Vi kom snabbt in på att prata om mat och upptäckte även att vi bodde ungefär 84 meter från varandra. Antalet gemensamma middagar, resor och upplevelser är efter detta inte möjliga att sammanfatta, samtalet pågår än.

Under dessa år har vi experimenterat med mat och dryck samt överraskat varandra med oändligt många nya smaker. 

Det kan handla om en påse peppar från avlägsen plats, en chilli eller annan krydda som släpats hem från Asien, eller en flaska olivolja från Negevöknen som odlats på olivkärnor vilka hittats i lokala arkeologiska utgrävningar, 15 kg högrev som rökts i 26 timmar eller en stor näve kantareller direkt från skogen.

Smak ska helt enkelt upplevas med andra, och ju mer intresserad man är desto mer upplever man.

Det är denna filosofi vi vill ta med oss in i vårt företag – att fortsätta hitta högkvalitativa guldkorn och ta med dem hem till Sverige så att andra får möjligheten att dela våra smakupplevelser.

För världen behöver inte mera mainstream!

Hälsningar Tomas & Dan