Drycker
Vi arbetar med flertalet bryggerier från Japan och har Sake, Umeshu, Gin och Shochu.
Sake
Hana Koshino Yukitsubaki Junmai Ginjo - 95 SEK
Nyanserad, kryddig, något blommig smak med inslag av päron, mandel, honungsmelon, jasminris, vitpeppar och citrus. Serveras vid 7-15°C gärna till sushi eller andra japanska rätter.
15% alc (vol) / 200 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/hana-koshino-yukitsubaki-junmai-ginjo-1311202/
Akita Fuji Nigori - 129 SEK
Nyanserad, aningen blommig smak med sötma, inslag av jasminris, mandelmjölk, kokos, vitpeppar och päron. Serveras vid 5-15°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras som aperitif.
14,5% alc (vol) / 300 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/akita-fuji-nigori-16802/
Seisen - Futsu-shu - 140 SEK
Nyanserad, aningen blommig smak med liten sötma, inslag av päron, vitpeppar, grön banan, mandel, citrus och jasminris. Serveras antingen vid 5-15°C eller värmd till 30-40°C.Fin pairing till sushi samt även kryddiga japanska / asiatiska rätter.
15% alc (vol) / 720 ml
Kyohime Takumi - Jumai Ginjo - 209 SEK
Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av päron, honungsmelon, mandel, vitpeppar, grön banan och jasminris. Serveras vid 8-14°C, gärna till sushi, sashimi och andra japanska rätter.
15% alc (vol) / 720 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kyohime-takumi-13601
Jozen Rock Sake - 228 SEK
Mycket fruktig - skogsbär, och lite inslag av citrus och enbär (GT feeling) . Funky men ändå balanserad sake som precis som namnet förespråkar är väldigt trevlig on the rocks.
11% alc (vol) / 720 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/jozen-rock-5989201/
Jozen Pink - Junmai Ginjo - 328 SEK
Bryggning under nedkylning med en rispoleringsgrad på 55% framhäver de blommiga och fruktiga smakerna ur riset. Det unika med Jozen Pink är den 24 månader långa lagringen på ståltankar som utvecklar en djupare, fylligare och upplevelse.
Relativt torr med toner av persika, nektarin och saftiga körsbär.
Jozen pink balanserar tack vare sin fruktighet upp mer kryddstarka rätter.
15% alc (vol) / 720 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/jozen-pink-7844901/
Kita Akita Nigori - 119 SEK
En nigorisake bryggd på ris från Akita och naturligt vatten av hög kvalitet.
Här hittar du smaker av Citrus, Päron , kokos, melon & örter mint- med en något torr eftersmak. Passar utmärkt till mer kryddstarka rätter, där nigorins textur och milda sötma balanserar fint.
15% alc (vol) / 300 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kita-akita-nigori-9351102/
Karakuchi Uonuma Junmai - 301 SEK
En uppfriskande torrhet och massor av Umami. Uonuma är ett känt ris-odlingsområde i Niigata prefekturen och namnet är en hyllning till området.
Denna Sake dricks med fördel värmd till 45˚ i sake kopp.
En kul servering till denna sake är parmesanchips och den generellt väldigt bra till umamirik mat.
15% alc (vol) / 720 ml
Kome Ichizu - Junmai Shu - 142 SEK
En len, frisk och fruktig junmai shu från Koyama Honke Shuzo. Inslag av melon, jasmin, vanilj och choklad fudge.
Serveras i skalan kylskåpskall till rumstempererad.
15% alc (vol) / 300 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kome-ichizu-9035002/
Jozen sparkling - Junmai Ginjo Sake - 200 SEK
En halvtorr sparkling sake med en uppfriskande torr avslutning.Toner av jordgubbar, äpple, lychee, guava and citronmaräng.
Passar som aperitif eller fin pairing till bakverk, glass och fruktsallad
11,5 % alc (vol) / 360 ml
Japanska likörer
Umepon - 306 SEK
Nyanserad, fruktig, söt smak med inslag av mandarin, mandelmassa, gula plommon, honung och grapefruktskal. Serveras vid 4-8°C som sällskapsdryck, eller till desserter gärna innehållandes citrusfrukter.
10% alc (vol) / 720 ml
Yuzumon - 299 SEK
Yuzumon är en likör baserad på frukten Yuzu, med sin karaktäristiska smak. Under tillverkningen blandas Honkaku-shochu (högsta kvalitén) med Yuzun juice vilket en ger en dryck med en balanserad sötma och en fräsch citrussmak.
8% alc (vol) / 720 ml
Anokorono Umeshu 299 SEK
Anokorono är en Umeshu baserad på Ume (japanskt plommon). Vid tillverkningen av fruktjuicen låter man även Umekärnorna krossas med vilket ger den en nötaktig karaktär som framträder tillsammans med smaken av Umen. Detta blandas sedan med Honkaku shochu (högsta kvalitén). Denna umeshu är i jämförelse med andra Umeshu väldigt fruktig och fräsch i sin smak med en balanserad sötma.
13% alc (vol) / 720 ml
Naturviner
Akkanna Rosé PetNat - Pinot nero rosato 284 SEK
#Akkanna är en 100% Pinot Noir ancestrale PETNAT, dvs där sista delen av vinets jäsning sker på försluten flaska genom med hjälp av det restsocker som finns kvar.
Vinet är direktpressat och sedan spontanjäst på ståltank sedan direkt tappat på flaska (ofiltrerat) och inga sulfater är tillsatta under processen.
11,5% alc (vol) / 700 ml
La Bonnarda Frizzante, 2015 - 263 SEK
La Bonarda frizzante är ett bubbligt rödvin, en typ av vin som är väldigt vanligt i denna del av Italien och brukar klassas som ett arbetarvin som ofta dricks till lunch.
Giorgio Perego har här gjort en hyllning till vinsorten i detta fantastiska naturvin som är aromatisk fylligt och balanserat med ett bubbligt avslut och en hel del tanniner.
Druvbladning i La Bonarda är Croatina 85%, Barbera 10% och Uva Rara 5%. Till detta vin plockas druvorna så sent som möjligt för att utveckla så mycket sötma som möjligt. Vinet är skalmacererat i 10-15 dagar och sedan spontanjäst i ståltankar.
11,5% alc (vol) / 700 ml
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/la-bonnarda-5367001/